Kyllästyttääkö kinkku ja lanttulaatikko? Lappeenrannassa pääsee joulunakin ravintolaan syömään

Tämä on Kaakon Viestinnän tuottama vuoden 2017 joulukalenteri

Jos kinkun paistaminen tai perinteisten laatikoiden syöminen kotona ei innosta, hyvä vaihtoehto on lähteä ravintolaan syömään. Lappeenrannassa se onnistuu koko joulunajan.

Kolme Kiveä Ravintoloiden ravintola- ja keittiötoimenjohtaja Mikko Kinnari odottaa tulevaa joulua erityisen suurella mielenkiinnolla, sillä yrityksen alkuvuodesta avaama The Kitchen pitää ovensa auki aattona ja molempina joulupäivinä.
- Jo perustamisvaiheessa meillä oli ajatus, että tämä ravintola olisi avoinna vuoden jokaisena päivänä. Nyt edessä on ensimmäinen joulu.

Kinnarin mukaan odotukset etenkin jouluaaton ravintolaruokailijoiden määrän suhteen ovat maltilliset.
- Suomalaiset eivät ole vielä kovin tottuneita käymään ravintoloissa jouluaattona, mutta tähänkin on varmasti tulossa hiljalleen muutosta. Joulupäivinä ravintolaruokailu onkin jo sitten paljon yleisempää, sillä jouluruokaa ei jakseta enää syödä monta päivää putkeen, Kinnari sanoo.
 

Joulumenussa tuttuja makuja

Raatihuoneenkadulla sijaitsevassa The Kitchenissä on tarjolla jouluna viiden ruokalajin joulumenu, joka on suunniteltu erityisesti pariskunnille jaettavaksi.

Menu ei sisällä Kinnarin mukaan perinteisiä jouluruokia, mutta jouluisia makuja ja raaka-aineita ei ole kuitenkaan unohdettu.
- Menuun kuuluu esimerkiksi kalalautanen, pääruokana tarjoillaan possua kahdella tavalla ja jälkiruoassa on karpaloita ja suolakinuskia, Kinnari luettelee.

Joulumenun lisäksi ruokaa voi tilata normaaliin tapaan á la carte -listalta. Jouluaattona The Kitchen on avoinna kello 20 asti, joulupäivänä kello 16–22  ja tapaninpäivänä kello 12–22.
 

Kolme erilaista ravintolaa

Kinnarin mukaan ravintola-ala on jälleen piristymään päin muutaman lamavuoden jälkeen.
- Taloudellisen tilanteen koheneminen näkyi selvästi muun muassa tämän vuoden pikkujoulukaudella. Ihmiset ovat jälleen taas innostuneita käymään ravintoloissa, Kinnari sanoo.

The Kitchenin lisäksi Kolme Kiveä Ravintoloihin kuuluu Lappeenrannassa kauppakeskus Galleriassa oleva Galleria Cafeteria, kauppakeskus Iso-Kristiinan Tang Capital ja Linnoituksessa sijaitseva Wanha Makasiini Bistro. Wanhassa Makasiinissa tarjotaan perinteistä joululounasta aina 22. joulukuuta asti.
- Ravintoloista on haluttu tietoisesti tehdä keskenään erilaisia, jotta ne eivät ainakaan kilpailisi keskenään ja jotta voisimme tuoda Lappeenrannan ravintolatarjontaan erilaisia vaihtoehtoja, Kinnari selvittää.

Hänen mukaansa kaikkia ravintoloita yhdistää kuitenkin yksi asia: rakkaus ruokaan ja parhaisiin mahdollisiin raaka-aineisiin.
- Kaikki ruoka tehdään ravintoloissa alusta loppuun asti itse. Käsityön ja laadukkaiden raaka-aineiden halutaan tulevan esille jokaisessa annoksessa, Kinnari toteaa.

Anna joulun maistuvin lahja – herkkuhetki Kolme Kiveä Ravintoloihin, jossa lahjansaaja nauttii käsintehtyä ruokaa parhaimmillaan! Verkkokaupastamme voit tilata lahjakortin haluamallesi summalle. Tutustu ja osta lahjakortti nyt!

The Kitchenin verkkokauppa
Wanhan Makasiinin verkkokauppa
Tang Capitalin verkkokauppa