Liikunnallinen lahja kannustaa liikkumaan ja huolehtimaan terveydestä - katso viisi inspiroivaa lahjavinkkiä!

Tämä on Kaakon Viestinnän tuottama vuoden 2017 joulukalenteri

Läheiselleen haluaa yleensä antaa joululahjaksi jotakin ilahduttavaa, yllättävää ja mielellään käytännöllistäkin, mutta mitä se voisi olla?

Lappeenrantalaisen UK Koskimiehen Janne Koskimies vinkkaa harkitsemaan liikunnallista joululahjaa, joka täyttää kaikki tarvittavat kriteerit: vaihtoehtoja löytyy kaikenikäisille ja kaiken kuntoisille, eikä käytännöllinen lahja jää hyllyyn pölyttymään.
- Tärkeintä on tietysti se, että lahja edistää saajan hyvinvointia ja liikuntaan kannustava lahja voi olla hyvä kipinä liikuntaa vielä vähän harrastavalle, Koskimies huomauttaa.

Koskimies neuvoo miettimään ensiksi lahjan saajan mieltymyksiä, harrastuksia ja esimerkiksi ystäväpiiriä. Niiden avulla voi yleensä ideoida jo useita lahjavaihtoehtoja.
- Saajan ikä, kuntotaso ja harrastusmahdollisuudet on hyvä ottaa huomioon. Esimerkiksi aktiiviharrastajalle ei kannata ostaa aloittelijalle sopivia tuotteita.

Jos ei ole aivan varma, millainen liikunnallinen lahja olisi hyvä, apua kannattaa kysyä rohkeasti ammattilaisilta urheiluliikkeestä. Ammattilaiset osaavat ideoida ja auttaa sopivan vaihtoehdon valitsemisessa.
- Meiltä löytyy lahjaideoita reilusti yli 50 eri lajiin, joten sopiva vaihtoehto löytyy aivan varmasti, Koskimies lupaa.

UK Koskimiehen viisi lahjavinkkiä

Kehonhuoltoon mattoja, palloja ja rullia

Kehoa voi huoltaa helposti ja edullisesti erilaisilla rullilla ja palloilla. Kuvassa Jari urheiluosastolta.

Tämänkin joulun hittituotteita ovat erilaiset kehonhuoltotuotteet kuten lihashuoltorullat, joogamatot ja jumppapallot. Koskimiehen mukaan ne sopivat itsestään jo huolta pitäville tai esimerkiksi sellaisille, joilta lihashuollon merkitys tahtoo unohtua. Tuotteet sopivat kaikenikäisille ja kaikenkuntoisille.
- Rullan tai pallon avulla voi omatoimisesti venyttää ja hieroa turvallisesti kipeytyneitä tai jäykkiä lihaksia, Koskimies neuvoo.

Lahjaidea: Rullat alkaen 12,90 euroa.


Ihanan pehmeää ylle ja alle

Laadukkaat alus- ja oloasut sopivat kotikäyttöön ja harrastuksiin. Kuvassa Nuppu vaateosastolta.

Perinteinen alus- tai oloasu on aidosti mainettaan parempi joululahja!
Etenkin aktiiviset liikkujat osaavat arvostaa laadukkaita teknisiä alusasuja, jotka pitävät lämpimänä kovemmassakin menossa. Hyvät asut sopivat niin kotikäyttöön (esimerkiksi merinovilla-alusasut) kuin harrastuksiinkin.

Lahjaidea: Rukkan tekninen alusasu Gil / Gea 49,90 euroa.

Koko perheelle pihapelejä

Jääkiekko- ja salibandysetit innostavat liikkumaan kotonakin. Kuvassa Kari jääurheiluosastolta.


Lasten, nuorten ja perheiden liikkumisen tukeminen on koko kansanterveyden näkökulmasta tärkeää. Erilaiset pelisetit kuten salibandy- tai jääkiekkosetit tukevat jo olemassa olevaa harrastusta tai innostavat liikkumaan omaehtoisesti.
- Pelisetit sopivat erityisesti lapsille, mutta vaihtoehtoja löytyy niin, että peleihin pääsevät mukaan myös aikuiset, Koskimies vinkkaa.

Lahjaidea: Toronto maali + maalivahti -setti 39 euroa.

Luontoa arvostavalle retkeilyvarusteita

Monitoimityökalut sopivat lahjaksi muun muassa retkeilijöille tai mökkeilijöille.

Luonnossa liikkumisesta pitävät ilahtuvat varmasti laadukkaista retkeilytuotteista, joista löytyy vaihtoehtoja niin aktiivisille ulkoilijoille kuin satunnaisille harrastajillekin.
- Esimerkiksi laadukkaat Leatherman-monitoimityökalut, tehokkaat otsavalaisimet, lämpimät retkimakuupussit tai monikäyttöiset reput tuovat saajalleen iloa pitkäksi aikaa ja lisäävät liikkumisen iloa, Koskimies sanoo.

Lahjaidea: Leatherman-monitoimityökalut alk. 49,90 euroa.

Lahjakortti käy kaikille

Lahjakortti on aina varma valinta. Lahjanantaja voi valita itse summan, joka kortille ladataan.

Lahjakortti on aina varma valinta, sillä se sopii kaikille ja kaikenikäisille. Lahja on myös varmasti oikeanlainen, oikeankokoinen ja juuri se, mitä tarvitaan, kun lahjansaaja saa itse valita sen. UK Koskimiehen lahjakorttiin saat ladattua haluamasi summan. Lahjakortti on voimassa vuoden ajan ja sen voi käyttää osissa.

UK Koskimies palvelee Lappeenrannassa Ratakadulla arkisin kello 9 - 18, lauantaisin kello 9 - 16 ja sunnuntaisin kello 11 - 15.