Laadukkaat rintaliivit tuovat hyvää oloa – näitä lahjoja naiset toivovat jouluna

Tämä on Kaakon Viestinnän tuottama vuoden 2017 joulukalenteri

Ne kulkevat lähes jokaisen naisen elämässä mukana teini-iästä vanhuuteen. Joskus ne hiertävät, puristavat ja ahdistavat, mutta parhaimmillaan ne tukevat, hellivät ja hoitavat kuin parhaat ystävät.

Hyvin istuvat ja tukevat rintaliivit ovat todellakin hyvän olon ja hyvän pukeutumisen alku, sanoo alusasuliike AlexSandran yrittäjä Tuija Ovaska.
- Vääränlaiset rintaliivit voivat aiheuttaa esimerkiksi niska-hartiaseudun kipuja ja huonontaa ryhtiä. Kun liivit ovat oikeankokoiset, koko olemus muuttuu.
- Naiset onneksi tiedostavat koko ajan paremmin, että alusvaatteisiin ja ennen kaikkea liiveihin kannattaa satsata, Ovaska iloitsee.

AlexSandran valikoimista löytyy liivejä kaikenlaisille naisille. Valikoimiin kuuluu myös muun muassa proteesiliivit.

Laadukkaista materiaaleista syntyy laadukkaat liivit

Ovaskan mukaan nainen tarvitsee ainakin kolmet hyvät rintaliivit: kun yhdet ovat päällä, toiset ovat pesussa ja kolmannet lepäämässä.
- Joustaville kankaille on tärkeää, että ne voivat palautua rauhassa.

Laadukkaat liivit tunnistaa yleensä materiaaleista. Hyvissä liiveissä on käytetty eri kankaita eri kohdissa.
- Toisaalle tarvitaan joustoa ja toisaalle tukea. Laadukkaissa liiveissä tukikaaret tukevat hyvin, mutta mukautuvat silti miellyttävästi käyttäjän päällä ollessa. Tukikaarien päät on myös pyöristetty, Ovaska esittelee.

Moni pelkää laadun näkyvän myös korkeampana hintana, mutta aina näin ei ole, Ovaska muistuttaa.
- Edullisimmillaan hyvät liivit saa meiltä noin 30 eurolla. Toki on kalliimpiakin vaihtoehtoja, mutta toisaalta liivit ovat naisella päällä käytännössä joka päivä. Niihin kannattaa siksi panostaakin.

Hyvät liivit kestävät myös käyttöä. Ovaskan mukaan rintaliivejä kannattaa pestä säännöllisesti, sillä muuten herkät materiaalit kuten elastaani tukkeutuu liasta ja menettää napakkuutensa nopeammin.

Kun liivit ovat menettäneet lopullisesti tukevuutensa, on ne syytä heittää kokonaan pois. Ovaskan mukaan osa tosin siirtää kulahtaneet rintaliivit uusiokäyttöön esimerkiksi mökille tai urheiluliiveiksi.
- Niin ei pitäisi tehdä koskaan. Urheillessa liivien on oltava ihan erityisen tukevat, joten vanhoista ei ole silloin hyötyä.

Laadukkaat oloasut tekevät arjestakin juhlaa. AlexSandran myymistä oloasuista löytyy Öko-Tex-standardin mukaisia tuotteita, joissa on rajoitettu haitallisten kemikaalien käyttöä.

Asiakkaan toiveita kunnioitetaan

Hetki ennen joulua AlexSandran Lappeenrannan, Imatran ja Savonlinnan liikkeiden ovet käyvät tiuhaan.

Ovaska paljastaa, että suurin osa jouluviikon asiakkaista on miehiä, jotka ovat etsimässä puolisolleen joululahjaa. Kivijalkaliikkeiden lisäksi AlexSandran tuotteita voi ostaa myös verkkokaupasta.
- Lahjoiksi hankitaan paljon alusvaatteita sekä yö- ja kotiasuja tai kylpytakkeja. Lahjakortti on tietenkin aina varma valinta ja aika usein naiset itse toivovat juuri sitä, sillä tällöin valinta osuu varmasti nappiin.
- Valikoimista löytyy myös lahjaideoita miehille kuten laadukkaita yö- ja oloasuja sekä sukkia, Ovaska vinkkaa.

Hän kannustaa rohkeasti tutustumaan erikoisliikkeen palveluihin ja valikoimaan. Jokaista asiakasta palvellaan yksilöllisesti, sillä jokaisen vartalo ja tarpeet ovat erilaiset.
- Meille saa ehdottomasti tulla vaikka vain katselemaan. Autamme mielellämme oikeanlaisten liivien valinnassa, mutta jos asiakas haluaa sovittaa itsekseen, niin kunnioitamme tietenkin asiakkaan toivetta, Ovaska painottaa.

AlexSandra-alusasuliikkeet löytyvät Lappeenrannasta, Imatralta ja Savonlinnasta.