Golf sopii kaikille – Lappeenrannan uusi areena on kuin ainainen kesä golfaajille

Tämä on Kaakon Viestinnän tuottama vuoden 2017 joulukalenteri
Swingmakers Golf Areenalla on lyöntialue, jossa voi lyödä yli 20 metrin matkan ennen verkkoja.

Mielikuvat golfista vaikeasti lähestyttävänä ja hiukan elitistisenä lajina pysyvät tiukassa. Totuus on kuitenkin nykyisin toisenlainen, muistuttaa lappeenrantalaisen Swingmakers Golf Oy:n yrittäjä ja osakas Olli Pylkkönen.

Yrityksen alle kaksi kuukautta sitten Lappeenrantaan avaama uusi Swingmakers Golf Areena on hyvä esimerkki siitä, kuinka lajin harrastaminen on muuttunut: harjoitusolosuhteet ovat hyvät ympäri vuoden ja harrastamiseen alkuun pääsee käytännössä milloin tahansa.
- Sisätiloissa on aina kesäiset olosuhteet, joten harrastaminen on mielekästä ja golfia voi treenata läpi vuoden, Pylkkönen toteaa.

Golfin aloittamista on helpotettu myös vähentämällä green cardin suorittamiseen tarvittavia tunteja: alkeiskurssi sisältää nykyisin yhteensä kuusi tuntia opetusta ja pelikokeen, jossa ei vaadita enää tiettyä pistemäärää. Pelaajalla pitää olla green card suoritettuna, että hän pääsee golfaamaan oikeille golf-kentille.
- Alkeiskurssi on nykyisin edullisempi kuin ennen, joten aloittamisen kynnyskin on matalampi kuin ennen. Lisäksi kurssi painottuu enemmän etiketin ja sääntöjen osaamiseen, ei niinkään pelillisiin taitoihin. Kaikki kurssin osiot pystyy suorittamaan meillä sisätiloissa, Pylkkönen kertoo.

Golf Areenalle ovat kaikki tervetulleita

Etelä-Saimaan talossa sijaitsevalla Swingmakers Golf Areenalla on tilaa 900 neliötä ja lyöntipaikkoja noin 20. Koko tila on vuorattu tekonurmella, joten olosuhteet vastaavat hyvin oikeaa golf-kenttää.

Pylkkösen mukaan harjoitustilat ovat ainutlaatuiset koko Kaakkois-Suomessa ja jopa koko Suomen mittapuulla arvioituna.
- Lappeenrannan Golf Areena on ihan sisähallien kärkikastia. Vastaavia tiloja löytyy lähimpänä Helsingistä tai Tampereelta, Pylkkönen sanoo.

Golf Areenalle ovat tervetulleita niin aktiiviset harrastajat kuin aloittelijatkin. Esimerkiksi alkeiskursseja järjestetään jo talviaikaan, joten pelaamaan pääsee oikeille kentille heti keväällä.

Kokeneemmat golfaajat voivat ostaa itselleen esimerkiksi yksityisopetusta. Areenalle voi ostaa kerta- ja sarjalippuja tai kausikortin.
- Tällä hetkellä kausikortteja on myyty jo enemmän kuin odotimme, joten vastaanotto on ollut erittäin myönteistä, Pylkkönen kiittelee.

Golf Areenalla on käytetty laadukkaita tekonurmia, joten tuntuma on kuin oikealla golf-kentällä.

Avoimet ovet ja huippuedullisia tarjouksia

Ennen joulua Golf Areenalla järjestetään myyjäiset 15.–23.joulukuuta. Perjantaina 15. joulukuuta luvassa on tuote-esittelyjä ja välinetestausta.

Lauantaina 16.12. ja sunnuntaina 17.12. areenalle on kaikilla vapaa pääsy eli kuka tahansa voi tulla tutustumaan lajiin ja harjoittelemaan ilmaiseksi. Tarjolla on myös ilmaisia klinikkatunteja ja lauantaina myös joulupukki on luvannut vierailla paikan päällä.
- Lisäksi kaikkina myyjäispäivinä meillä on erittäin edullisesti myynnissä tämän kauden tavaraa, Pylkkönen kertoo.

Golfista kiinnostuneen pukinkonttiin Pylkkönen valitsisi esimerkiksi lahjakortin simulaattoriin, yksityisopetustunteja tai kausikortin Golf Areenalle.
- Lahjakorteilla voi hankkia myös tuotteita varustemyymälästämme, Pylkkönen vinkkaa.