Näin hellit talven kuivattamia hiuksiasi joulusaunassa – katso ammattilaisen vinkit!

Tämä on Kaakon Viestinnän tuottama vuoden 2017 joulukalenteri

Talvi on kova koettelemus myös hiuksille ja päänahalle. Pakkanen ja kuiva sisäilma saavat hiuspohjan kutiamaan, kiristämään ja hiukset leijailemaan sähköisenä sinne tänne.

- Hyvin monen suomalaisen hiukset ja hiuspohja kaipaavat kosteutusta talvella ihan siinä missä ihokin. Toinen ongelma on se, että talvella käytetään hautovia hattuja, jolloin hiuspohja rasvoittuu tavallista nopeammin, kertoo kampaaja Pilvi Backman lappeenrantalaisesta parturi-kampaamo PääAsiasta.

Janoisia hiuksia ja hiuspohjaa voi helliä muun muassa erilaisilla maskeilla ja hoitoaineilla. Backman kannustaa kysymään asiantuntijoilta neuvoa oikean tuotteen valintaan.
- Hiustyyppejä on monenlaisia ja niin on myös hiuspohjaongelmiakin. Ammattilaisen avulla löytyy varmasti juuri sopivat tuotteet, Backman toteaa.

Sebastianin Hydre-sarja kosteuttaa hiuksia tehokkaasti.

Vain kunnon vaahto puhdistaa hiukset

Joulusauna on Backmanin mukaan oiva paikka antaa talvihiuksille perusteellinen hoito, sillä lämpö tehostaa hoitavien aineiden vaikutusta ja toisaalta aikaakin on yleensä käytettävissä enemmän kuin arkisessa pikasuihkussa.

Jotta maskissa tai hoitoaineessa olevat hoitavat ainesosat pääsevät vaikuttamaan suoraan hiukseen, hiuspohjan ja hiusten tulee olla täysin puhtaat. Backmanin mukaan yllättävän moni pesee hiuksensa väärin.
- Vain huolellinen vaahdotus puhdistaa hiukset. Tärkeää on vaahdottaa hiuspohjan lisäksi myös pituudet ja latvat, jotta niistä irtoaa varmasti lika, ilmansaasteet ja muotoilutuotteet. Etenkin pitkissä hiuksissa tämä unohtuu helposti, Backman sanoo.

Kun hiukset on pesty hyvin, ne pyyhekuivataan huolellisesti eli puristellaan ylimääräinen vesi pois hiuksista pyyhkeeseen.
- Hoitoaineet eivät imeydy, jos hius on täynnä vettä, Backman muistuttaa.

Sen jälkeen maskin tai hoitoaineen voi levittää hiuksiin esimerkiksi kamman avulla, jolloin hoitavat tuotteet levittyvät tasaisesti. Tehokkaita hoitotuotteita ei tarvitse käyttää kämmenkaupalla.
- Sopiva määrä on yleensä noin puolet siitä, mitä oli ajatellut, Backman naurahtaa.
- Kahden euron kolikon kokoinen annos riittää hyvin.

Backmanin mukaan hoitoaineen laittamista hiuspohjaan ei tarvitse varoa.
- Kun käytetään hiuspohjan hyvinvointia edistäviä hoitotuotteita kuten Nioxin-sarjan tuotteita, hoitoainetta on tärkeää viedä myös hiuspohjaan. Muutenhan tuote ei pääse vaikuttamaan sinne, mihin se on tarkoitettu.

Nioxinissa on kuusi tuotelinjaa erityyppisille hiuksille, joista ammattilainen osaa valita sopivimman. Trial kit -pakkaukseen kuuluu shampoo, hoitoaine ja hiuksiin jätettävä hiuspohjan hoitoaine.

Muista suojata hiukset kuumuudelta

Ennen saunanlauteille nousemista hiusten suojaksi kiedotaan kostea pyyhe. Pyyhkeen on oltava nimenomaan kostea, jotta se suojaa hiusta, korostaa Backman.
- Kuivan pyyhkeen sisällä lämpötila vain nousee, jolloin hoitavat tuotteet voivat kuivua hiuksenpintaan.

Löylyjenkään kanssa ei kannata liioitella, vaan lempeän jouluiset löylyt ovat Backmanin mukaan parhaat.
- Maskin kanssa löylyssä voi olla 10–15 minuuttia, hoitoaineen kanssa riittää lyhyempikin aika.

Hiusten on hyvä antaa jäähtyä hetki ennen huuhtelua, jottei hiuksiin lukkiudu liikaa hoitavia ainesosia. Muuten hiuksista voi tulla liian raskaat.Huolellisen huuhtelun jälkeen hoidon voi viimeistellä omalle hiuslaadulle sopivalla tuotteella.
- Talvella hyviä sähköisyyden estäjiä ovat erilaiset öljyt, Backman vinkkaa.

Tehohoitoja ja maskeja kannattaa käyttää säännöllisesti.
- Niitä voi käyttää joka neljännellä pesukerralla, Backman suosittelee.
 

Pilvin tuotevinkit kuiville hiuksille ja ärtyneelle hiuspohjalle

Sebastianin Hydre-sarja

Hydre-shampoo 250ml, 30,50 €
Tehokosteuttava shampoo, joka antaa hiuksille kiiltoa ja vahvistaa niiden rakennetta.

Hydre-hoitoaine 250ml, 34,50 €
Tehokosteuttava hoitoaine, joka selvittää takut ja suojaa väriä.

Hydre Treatment 150ml, 43,90 €
Syväkosteuttava tehohoitoaine, joka elvyttää karheat hiukset jälleen pehmeiksi ja liikkuviksi.

Tuotevinkit hiuspohjan kuivuuteen ja rasvoittumiseen

Nioxin trial kit 39 €

Nioxinin trial kit -pakkaukseen kuuluu shampoo, hoitoaine ja hiuksiin jätettävä hiuspohjan hoitoaine. Shampoo puhdistaa hiukset ja hiuspohjan tehokkaasti, hoitoaine tasapainottaa hiuspohjan ph:ta ja kosteuttaa hiusta. Hiuspohjan hoitoaine tuo vitamiineja ja hivenaineita sekä turvottaa hiusta niin, että hiukset tuntuvat paksummilta. Lopputulos on raikas hiuspohja ja hoidetut, ilmavat hiukset.
Nioxin sopii miehille ja naisille ja kaikenmittaisille hiuksille.