Linnoitus muuttuu yhdeksi suureksi joulukalenteriksi – lukuisat tapahtumat ja jouluiset puodit virittävät joulutunnelmaan

Tämä on Kaakon Viestinnän tuottama vuoden 2017 joulukalenteri
Tunnelmallisessa Linnoituksessa virittäydytään jouluun koko joulukuun ajan.

Lappeenrannan historiallinen Linnoitus muuttuu joulukuussa yhdeksi suureksi joulukalenteriksi. Linnoituksessa toimivat yritykset, museot, yhdistykset ja yksityiskodit nimittäin somistavat päivittäin yhden uuden ikkunan jouluikkunaksi aina jouluaattoon asti.

Eläköön Linnoitus -hankkeen projektityöntekijä Susanna Laine kertoo, ettei Linnoituksen väkeä tarvinnut pitkään houkutella mukaan yhteiseen projektiin.
- Vastaavia ikkunoita on toteutettu muualla maailmalla ja Suomessa ja Lappeenrannassakin aiempina vuosina. Linnoitus on sopiva paikka, sillä jouluikkunat sopivat erityisen hyvin idylliseen alueeseen.
- Ikkunoita on helppo käydä kenen tahansa katselemassa vaikka iltakävelyllä, Laine vinkkaa.

Laineen mukaan jokainen jouluikkuna on erilainen, sillä kaikki kalenteri-ikkunoiden pitäjät saivat vapaat kädet niiden toteuttamiseen.

Ikkunat paljastuvat joka päivä alkuillasta, ja ikkunat ovat katseltavissa jouluun asti. Jouluaattona Linnoituksessa tuikkii siis 24 erilaista jouluista ikkunaa.
- Linnoitus on kaupunkilaisille rakas paikka, jossa joulutunnelmaan pääsee virittäytymään monella tavalla. Tänä jouluna Linnoituksesta tulee aivan erityisen tunnelmallinen, Laine lupaa.

Linnoituksen puodeissa, kahviloissa ja ravintoloissa joulu näkyy, tuoksuu ja tuntuu monella tavalla.

Linnoituksessa tapahtuu joulukuussa

Linnoituksessa järjestetään joulukuussa useita tapahtumia. Jouluikkunoiden lisäksi kuvataidekoulun pihalla on nähtävissä joulukuun ensimmäisestä viikonlopusta alkaen valoteos jouluun asti.

Perjantaina 1.joulukuuta alueella vietetään museoperjantaita, jolloin Etelä-Karjalan museoon ja Lappeenrannan taidemuseoon pääsee ilmaiseksi. Museoissa juhlistetaan Suomen itsenäisyyspäivää yllätysesiintymisillä kello 12.30 Lappeenrannan taidemuseossa ja kello 13.15 Etelä-Karjalan museossa.

Lauantaina 2.joulukuuta Kehruuhuoneella järjestetään lasten joulutapahtuma. Kehruusalissa on muun muassa joulukorttipaja sekä laulu- ja leikkituokioita. Joulupukki on paikalla kello 12–14 tapaamassa lapsia ja kuuntelemassa lahjatoiveita. Katariina-kabinetissa voi kuvauttaa esimerkiksi koko perheen joulukuvan Tatjana Tikalla. Kuvausten tuotto lahjoitetaan Joulupuu-keräykseen. Kehruuhuoneella on tarjolla lounas kello 11–15.

Sunnuntaina 3.joulukuuta vietetään Linnoituksen adventtia. Kello 14 Linnoituksen isäntä julistaa hyvän joulumielen ja kello 15 sytytetään ulkotulet Kristiinankadun varrelle. Lapsikuoro lauluvarpuset esiintyvät Ortodoksisessa kirkossa kello 16.

Lauantaina ja sunnuntaina 9.–10.joulukuuta Linnoituksessa järjestetään nuorkauppakamarin joulumarkkinat. Markkinakauppiaita on myös Kehruuhuoneen tiloissa ja Vihreässä makasiinissa. Myös muut Linnoituksen yritykset palvelevat markkinoiden aikaa normaalisti. Kehruuhuoneella pääsee herkuttelemaan puurobuffetiin.

Lauantaina 16.12. kello 14 Kehruuhuoneella kuullaan jouluista musiikkia Musikan joulusoitossa. Tilaisuuteen on vapaa pääsy.

Kolmantena adventtina 16.12. eli viikkoa ennen jouluaattoa Kehruuhuoneella lauletaan kauneimpia joululauluja. Tilaisuuden järjestää Lappeenrannan seurakunta.

Linnoituksen alueella Täky-galleria ja Keramiikkapaja Satamatiellä palvelevat koko joulukuun ajan. Täky-galleria on avoinna ark. 11-17 ja viikonloppuisin 11-15 ja Keramiikkapaja ark. 10-17 ja lauantaisin 10-14

Majurskantalon myymälät ja kahvila ovat avoinna jouluun asti arkisin ja lauantaisin kello 10–17 ja sunnuntaisin kello 11–17.