Linnoituksen jouluhenki löytyy uniikeista lahjoista ja tunnelmallisista tapahtumista – poimi parhaat menovinkit ja tarjoukset!

Tämä on Kaakon Viestinnän tuottama vuoden 2017 joulukalenteri

Persoonallisia joululahjoja ja joulutunnelmaa etsivälle hyvä kohde on Lappeenrannan sydämessä sijaitsevassa Linnoitus. Poimi tästä Linnoituksen joulutärpit!

Täky-galleriasta voi poimia pukinkonttiin uniikkeja joululahjoja. Kuva: Melitina Balabin.

Shoppaile uniikkeja lahjoja ja virkistäydy näyttelyssä
Persoonallisia, käsintehtyjä joululahjoja löytyy Täky-galleriasta. Ostosten lomassa voi nauttia myös näyttelystä: 7.joulukuuta alkaen galleriassa on esillä Nathalie Lautenbacherin Harmaa hetki -keramiikkanäyttely. Näyttely on katsottavissa vuoden loppuun asti.
Taidekoulu Estradin joulutontut laulavat ja soittavat Täky-galleriassa lauantaina 16.joulukuuta kello 12.

Täky-gallerian vastapäätä Satamatieltä löytyy myös Keramiikkapaja, josta löydät yksilölliset astiat joulupöytään ja kauniit keramiikkataideteokset lahjaksi taiteen ystävälle.

Täky-galleria on avoinna ma-pe klo 11-17 ja la-su klo 11-15. Keramiikkapaja palvelee arkisin klo 10-17 ja lauantaisin klo 10-14.

Valmiit ruoat helpottavat jouluvalmisteluita
Joulukiireitään voi helpottaa hankkimalla osan tai kaikki jouluruoat valmiina. Linnoituksen pitopalvelusta ehtii tilata jouluruoat ja -leivonnaiset vielä 15.joulukuuta mennessä. Tiloissa voi myös järjestää juhlia ja muita tilaisuuksia.

Tunnelmallinen Majurskantalo kätkee sisäänsä ihania ostosmahdollisuuksia ja kahvilan.


Majurskantalo Kristiinankatu 1:ssa tarjoaa herkkuja kaikille aisteille

Majurskantalossa lauletaan, Majurskassa herkutellaan
Taidekoulu Estradin joulutontut soittavat ja laulavat Majurskantalossa lauantaina 16.joulukuuta klo 12.30.
Kahvila Majurskassa voit levähtää kesken joulukiireiden ja nauttia jouluisia leivonnaisia sekä hyvää kahvia ja teetä. Majurskasta voit myös tilata joululeivonnaiset kotiin vietäväksi.

Kotimaista kädentaitoa pukinkonttiin Tyykistä
Tyykistä  löytyy runsaasti kiinnostavia lahjaideoita niille, jotka haluavat antaa kotimaista kädentaitoa lahjaksi: valikoimasta löytyy muun muassa käsitöitä, sisustustuotteita ja käytännöllisiä kodintarvikkeita.
Tyyki ja Kahvila Majurska avoinna ma-la klo 10-17 ja su 11-17

Galleria Kääntöpoijusta löytyy pellavatuotteita kuten tyynyliinoja ja pyyhkeitä.

Galleria Kääntöpoijusta kaikkea ihanaa pellavasta
Pellavan ja käsitöiden ystävät ilahtuvat Galleria Kääntöpoijusta löytyvistä pellavatuotteista kuten pellavalakanoista, tyynyistä ja pyyhkeistä. Seuraa Kääntöpoijua myös Facebookissa!

Matroonapuodista pieniä herkkuja
Majurskantalon valikoimia täydentää Matroonapuoti, jossa myydään myös kotimaisia käsitöitä, kortteja ja pieniä herkkuja.
 

Majurskantalon puodeista löytyy hyvät valikoimat kotimaisia käsitöitä omaan kotiin tai lahjaksi.

Kehruuhuoneella herkullista ruokaa, markkinatunnelmaa ja jouluista musiikkia

Joulukuun alkaa Kehruuhuoneella itsenäisyyspäivän etkoilla 5.joulukuuta, kun kello 18 nostetaan lippu salkoon ja Tuliteatteri Petroli esittää Tervetuloa Suomi 100 -esityksen.
Kehruuhuoneella on tarjolla Suomi 100 -illallismenu, johon on koottu suomalaista mauista: pöytiin tarjoillaan muun muassa Pielisen haukea ja lähipossua, jälkiruoassa maistuu Fazerin sininen ja Kehruuhuoneen naapurissa, Lehmus Roasterylla paahdettu Pusupuisto-kahvi. Illallismenun hinta 39 euroa / henkilö.

Joulumarkkinamyyjiä löytyy 9.–10.joulukuuta myös Kehruusalista. Kehruuhuoneella on tarjolla markkinaviikonloppuna puurobuffet.

Kehruuhuoneen Kun joulu on -konsertissa kuullaan jouluista musiikkia. Sari Kaasisen vieraana kanteletaituri ja laulaja Ida Elina.

12.joulukuuta Ilta Sarin seurassa -konsertin vieraana on kanteletaituri ja laulaja Ida Elina. Kun joulu on -nimeä kantavassa konsertissa joulumusiikki on keskiössä. Konsertti alkaa kello 19, liput 27,50 euroa.

Jouluinen kehruupöytä katetaan vuorostaan tarjolle 14.–15.joulukuuta. Hinta 29 euroa / henkilö.
Lauantaina 16. joulukuuta kello 14 Kehruusalissa kuullaan Musikan joulusoitto. Tilaisuuteen on vapaa pääsy.
Seuraavana päivänä sunnuntaina 16.12. Kehruusalissa järjestetään Lappeenrannan seurakunnan kauneimmat joululaulut. Tapahtuma alkaa kello 15.
Kehruuhuone on avoinna ennen joulua ma–pe 10–18, la 11-16, su suljettu. Tilauksesta avoinna myös muina aikoina

Muista myös koko Linnoituksen joulukalenteri!
Linnoituksen joulukalenteri-ikkunat avautuvat 1.12. alkaen. Seuraa Linnoitusta Facebookissa, jossa kerrotaan aina ensimmäisenä, missä seuraava ikkunaluukku avautuu.